Rotterdam gaat voor schone lucht

Schone lucht is belangrijk voor iedereen. Het draagt bij aan de gezondheid en het maakt Rotterdam aantrekkelijk om in te leven. Vandaag presenteert wethouder onze wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie) de Koersnota Schone lucht. 

Om deze doelen te bereiken zet het stadsbestuur 17 maatregelen in, zoals de inzet van elektrische bussen, het stimuleren van fietsgebruik en de aanleg van walstroom van zeeschepen. Dit is nodig om de luchtkwaliteit op de lange termijn te verbeteren.

Wegverkeer is de belangrijke bron voor een hoge concentratie NO2 (stikstofdioxide) in de stad. Het is ook een bron waar de gemeente veel invloed op heeft. Rotterdam zal daarom inzetten op schoner (auto)verkeer, vervangende vervoerskeuzes (fiets, OV), schonere bouwwerktuigen en het verschonen van de binnenvaart.

“Met deze maatregelen zorgen we ervoor dat er volgend jaar geen straten meer zijn waar de Europese normen voor luchtkwaliteit worden overschreden en de lucht over vier jaar in de hele stad schoner is” aldus GroenLinks wethouder Bonte.

Wil je meer weten over de luchtkwaliteit in Rotterdam? Lees dan onderstaande nota, of kom donderdag 17 oktober naar 'Draad: Dossier gezonde lucht' in Arminius. Ook wethouder Bonte is die avond aanwezig. Kijk hier voor meer informatie.