Bewoners met goede ideeën kunnen vanaf nu terecht op www.rotterdamidee.nl. De website biedt een overzicht van alle regelingen waar bewoners van Rotterdam gebruik van kunnen maken als het gaat om het indienen van bewonersinitiatieven. Wethouder Rik Grashoff (GroenLinks) heeft de website officieel geopend.

Bewoners die een idee hebben om de leefbaarheid van hun straat, buurt of wijk te vergroten en dit idee graag gerealiseerd zien, kunnen voor meer informatie en doorverwijzing naar de juiste regeling voortaan terecht op de website. Tot op heden waren er meerdere regelingen en lokatten en moesten bewoners een flinke studie doen, voordat ze aan het juiste adres waren met hun idee. Op de website staan alle stedelijke- en deelgemeentelijke regelingen, de (landelijke) fondsen en de allerlei potjes van de corporaties.

De lancering van rotterdamidee.nl gebeurde tijdens het Opzoomergala, het tweejaarlijkse feest rond de uitreiking van de Opzoomer Awards 2010. Met de hulp van twee lakeien verbond wethouder Grashoff twee stekkers waarmee het stedelijk digitaal loket online ging. Grashoff: ,,Deze stad moet het hebben van betrokken Rotterdammers. Als je een goed idee hebt om je leefomgeving aangenamer te maken, moet het je zo makkelijk mogelijk worden gemaakt.”