GroenLinks is blij dat de Rotterdamse gemeenteraad positief staat tegenover de aanleg van het Essenburgpark. Een motie hierover werd gisteren tijdens de behandeling van de begroting unaniem aangenomen. Volgens fractievoorzitter Judith Bokhove opent dit de weg voor het verbinden van de verschillende groene buurtinitiatieven langs de Essenburgsingel tot een groot Essenburgpark.

De Pluktuin, Ieders Tuin en de Spoortuin zijn drie succesvolle bewonersinitiatieven die de afgelopen jaren in dit gebied ontstaan zijn. Het is de bedoeling om deze te verbinden tot een groene gordel die moet uitgroeien tot het Essenburgpark. ‘Rotterdam wil als groene stad bekend staan’, aldus Bokhove. ‘Bovendien wil de gemeente bewoners met goede plannen graag de ruimte bieden. Daarom was de brede steun in de gemeenteraad voor dit plan eigenlijk heel logisch’.
 
Bokhove kijkt uit naar de komst van het Essenburgpark: ‘Volgens mij wordt dit een fantastische groene route vanaf ons mooie Centraal Station tot aan de Speeldernis, met onderweg een avonturenpad, moestuinen, ontmoetingsplekken en een cultureel programma. En wij komen graag nog een keer helpen bij de aanleg van nieuwe plantenbakken, net zoals we vorig jaar hebben gedaan!’