2. Astrid Kockelkoren
Astrid is voor de kandidatencommissie de onbetwiste nummer 2. Ze heeft een heldere en overtuigende visie op wat er nodig is in Rotterdam op het gebied van wonen, klimaat en het tegengaan van ongelijkheid. Astrid is sinds 2018 raadslid met de belangrijke portefeuille bouwen, wonen en buitenruimte en heeft laten zien in moeilijke omstandigheden haar rug recht te houden en resultaten te boeken. Ze doet dat altijd samen met bewoners, maatschappelijke organisaties, andere partijen in de raad en werkgroepen. Met haar achtergrond als stedenbouwkundige brengt ze onmisbare expertise mee. Astrid is een boegbeeld voor GroenLinks Rotterdam en heeft laten zien dat ze een teamspeler in de fractie is, Rotterdammers inspireert en beschikt over natuurlijk leiderschap.

3. Marvin Biljoen
We kennen Marvin als voorzitter van de wijkraad Agniesebuurt, als actief GroenLinkser in de programmacommissie en bij campagneacties en als lid van het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Marvin is een ervaren ondernemer met veel financiële expertise, een groot netwerk in de stad en een heldere visie op bewonersparticipatie en het aanpakken van sociale ongelijkheid. Hij is een hands-on politicus die een groot gevoel voor rechtvaardigheid combineert met politieke effectiviteit. Marvin heeft laten zien politieke en maatschappelijke coalities te kunnen smeden en daarmee resultaat te boeken. De kandidatencommissie is onder de indruk van de kwaliteiten en het vernieuwende geluid van Marvin en draagt hem voor op plek drie.

4. Stephan Leewis
Stephan is een bevlogen politicus met hart voor Rotterdam en voor GroenLinks. Hij groeide op in de Afrikaanderwijk, woonde lange tijd in Delfshaven en is inmiddels weer geland in Feijenoord. Hij heeft ruime politieke ervaring, eerst als deelgemeente- en gebiedscommissielid en de laatste 4 jaar in de gemeenteraad. Stephan was vice-fractievoorzitter, een aantal maanden vervangend fractievoorzitter en woordvoerder klimaat en veiligheid. Stephan is een zeer effectief raadslid dat successen heeft geboekt met het Rotterdams vuurwerkverbod, het verduurzamen van de haven en het aanjagen van de energietransitie. Hij doet zijn werk vanuit de visie dat effectief klimaatbeleid altijd samengaat met sociale rechtvaardigheid. Zijn passie en doelgerichtheid maken hem een topkandidaat die de komende periode alleen nog maar effectiever kan worden.

5. Larissa Vlieger
De kandidatencommissie ziet in Larissa een groot politiek talent met sterke GroenLinkse idealen. Ze is bedachtzaam en zorgvuldig, maar ook enthousiast en geëngageerd. In haar optreden is ze authentiek, open en verbindend. Larissa wil bijdragen aan een eerlijk en inclusief Rotterdam waarin het geluid van jongeren en mensen van kleur meer wordt gehoord. Larissa was voorzitter van DWARS Rotterdam-Rijnmond, waarbij ze wekelijks aanschoof bij de fractievergaderingen, en draagt nu als secretaris van de programmacommissie bij aan de politieke koers van GroenLinks Rotterdam. In het dagelijkse leven studeert Larissa Toegepaste Psychologie. De kandidatencommissie is ervan overtuigd dat Larissa in de nieuwe fractie snel kan uitgroeien tot een factor van belang en een frisse, nieuwe stijl naar de Rotterdamse raad brengt.

6. Lies Roest
Lies is een echte GroenLinkser die haar hart heeft verpand aan Rotterdam en de Rotterdammers. Na jaren als medewerker en burgerraadslid ondersteunend te zijn geweest aan de GroenLinksfractie, heeft zij in de afgelopen raadsperiode de rol van fractievoorzitter vervuld. Lies is een belangrijke verbindende factor binnen de coalitie en heeft een grote bijdrage geleverd aan het behalen van resultaten voor GroenLinks. Daarnaast was zij woordvoerder op de complexe dossiers zorg, werk en inkomen, armoede en schulden, integratie en samenleven. Lies is verbindend, maar ook scherp als het nodig is. Ze kent de Rotterdamse politiek op haar duimpje en heeft een groot netwerk. Lies heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel en een groot hart voor zaken die het leven van kwetsbare Rotterdammers raken.

7. Bas Oudenaarden
Voor Bas is gemeentepolitiek de juiste plek voor politiek: dicht bij mensen. Hij zette zich als activist de afgelopen jaren samen met Rotterdammers in voor eerlijk klimaatbeleid, betaalbaar wonen en het bestrijden van racisme. Hij is trots op zijn activisme, waarmee hij bijdraagt aan maatschappelijke verandering van onderop. Daarnaast was Bas de afgelopen 4 jaar actief in de gebiedscommissie Charlois, waar hij bewees ook in een politieke arena effectief te zijn. Bas is principieel, maar weet ook politieke resultaten te boeken door samen te werken over de grenzen van partijen heen. De kandidatencommissie ziet in Bas een veelzijdig en inspirerend politicus, die een stevig groen en links geluid kan toevoegen aan de fractie en de gemeenteraad.

8. Bülent Ünlü
Als voormalig ondernemer en huidig gebiedscommissielid in Rotterdam Centrum heeft Bülent een groot netwerk in de stad. Hij is opgegroeid in een linkse familie en wil zich in de gemeenteraad inzetten voor armoedebestrijding, betaalbaar wonen en groen in de stad. Bülent maakt zich in het bijzonder hard voor een toegankelijk Rotterdam. Vanuit zijn expertise en eigen ervaring heeft hij op dat onderwerp in de afgelopen periode al waardevolle bijdrages geleverd aan de gemeenteraadsfractie van GroenLinks. Bülent is een enthousiaste en benaderbare politicus die net zo makkelijk praat met mede-politici en bestuurders als met bewoners en ondernemers. Bülent kan bij uitstek de verbinding leggen tussen de straat en de raad.

9. Sigrid Oosterwegel
Sigrid heeft haar sporen verdiend binnen DWARS Rotterdam-Rijnmond en landelijk en is nu druk aan de weg aan het timmeren binnen GroenLinks Rotterdam. Ze is onder andere actief in de programma- en de functioneringscommissie en binnen de werkgroep Links. Als arts met een hart voor maatschappelijke gezondheidszorg brengt zij belangrijke professionele kennis van de zorg mee. Zij ziet het bestrijden van gezondheidsverschillen in de stad als een speerpunt voor de komende periode. Sigrid is een deskundige vrouw die in haar communicatie ruimte laat voor anderen zonder dat dit ten koste gaat van haar eigen visie en vasthoudendheid. Sigrid is een teamspeler met veel dossierkennis en passie voor de politiek en voor Rotterdam.

10. Mina Morkoç
Mina is een GroenLinkser met veel talenten. Binnen de afdeling is ze bekend als voorzitter van de werkgroep Groen en als lid van de scouting- en de programmacommissie. Mina studeert rechtsgeleerdheid en fiscaal recht aan de Erasmus Universiteit en werkt als werkstudent bij een advocatenkantoor. Ze doet daarnaast veel vrijwilligerswerk in Rotterdam, onder andere als maatschappelijk begeleider en tolk voor vluchtelingen. Als geboren en getogen Rotterdamse zit de liefde voor de stad diep. Ze is inhoudelijk sterk, een scherp debater en weet in complexe dossiers uit een veelheid aan argumenten en belangen een heldere GroenLinkse lijn te destilleren. Mina wil haar talenten, visie en passie inzetten voor een groenere en meer inclusieve stad.

11. Jimmy Smet
Jimmy heeft een lange staat van dienst binnen GroenLinks Rotterdam. Hij vertegenwoordigde GroenLinks 12 jaar in de deelgemeente Feijenoord en was daarna vier jaar burgerraadslid. In deze raadsperiode vervult hij als raadslid de portefeuilles jeugd, onderwijs, cultuur, sport, taal en gebieden. Met ruim 25 jaar werkervaring in het voortgezet speciaal onderwijs kent hij als geen ander de praktijk van onderwijs en jeugdhulp. Jimmy is een loyale, betrouwbare en integere politicus met een luisterend oor voor de verschillende betrokken partijen. Hij heeft mede door zijn inzet voor ‘Wijk aan zet’, de nieuwe vorm van wijkdemocratie, een groot netwerk opgebouwd in de stad en een belangrijke bijdrage geleverd aan democratische vernieuwing in Rotterdam.

12. Luuk van der Meer
Luuk is een toegankelijke en deskundige GroenLinkser die binnen en buiten de partij veel politieke ervaring heeft opgedaan. Zo heeft hij vier jaar in de deelgemeenteraad Delfshaven gezeten, was hij lang beleidsmedewerker voor GroenLinks in het Europees Parlement en de Tweede Kamer en is hij momenteel politiek assistent van wethouder Judith Bokhove. Luuk is goed op de hoogte van wat er speelt in de Rotterdamse politiek en heeft een uitstekend gevoel voor wat politiek haalbaar is. Zijn inhoudelijke deskundigheid op een groot aantal dossiers helpt hem om in ingewikkelde kwesties snel tot de kern door te dringen. Luuk is tegelijkertijd bedachtzaam en doortastend en kan zijn standpunten scherp en overtuigend voor het voetlicht brengen.

13. Laurie Slegtenhorst
Laurie is in korte tijd een bekend gezicht geworden binnen GroenLinks Rotterdam. We kennen haar als coördinator en inspirator van GroenLinks Doet! waar ze samen met leden en niet-leden maatschappelijke en groene acties organiseert in de stad. Naast haar professionele werk als beleidsmedewerker maakt ze zich als vrijwilliger sterk voor het tegengaan van psychische problemen en eenzaamheid. Laurie is een talentvolle en empathische verbinder die samen met Rotterdammers de stad groener en socialer wil maken.

14. Edo van Baars
Edo heeft veel expertise op het gebied van duurzaamheid en stedenbouw. Hij is al enige tijd actief voor GroenLinks Rotterdam, onder andere met het organiseren van politieke cafés waar leden en (ervarings-)deskundigen met elkaar in gesprek gaan over maatschappelijk relevante thema’s. Edo is niet bang om groot te denken en is met zijn talent, deskundigheid en idealisme een aanwinst voor GroenLinks Rotterdam.

15. Debora Fernald
Debora is een authentieke en bevlogen GroenLinkser die al jaren binnen en buiten de politiek strijdt voor emancipatie en gelijkheid. In het dagelijks leven werkt Debora als eerstegraads bevoegd kunstdocent en mentor al ruim 15 jaar binnen het Rotterdamse onderwijs. Debora is sinds 2014 actief namens GroenLinks in de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, waar zij opvalt door haar activisme op het gebied van racisme en discriminatie.

16. Erik van der Kroft
Erik is een GroenLinkser in hart en nieren. Hij is momenteel actief in de gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek en is afdelingsvoorzitter van GroenLinks Lansingerland. Erik is een veelzijdig mens die het zijn van muzikant, Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand en een studie Filosofie schijnbaar moeiteloos combineert met zijn politieke werk. Erik straalt rust uit, maar handelt resoluut en effectief wanneer dat nodig is.

17. Chabelle van der Pauw
Chabelle kent als zelfstandig ondernemer alle ins en outs van de culturele sector in Rotterdam en wil zich hard maken voor het opbouwen en versterken van de sector na de coronacrisis. Ook het inclusiever maken van de stad staat hoog op haar lijstje. Chabelle is een gedreven kandidaat, die met haar kennis en ervaring met cultuur van meerwaarde is voor GroenLinks Rotterdam.

18. Claudia Poeder
Claudia is al jarenlang op allerlei vlakken actief binnen GroenLinks. Als energiek campaigner, als lid van de werkgroepen Links en Open en als voormalig Duo-Voorzitter van het Feministisch Netwerk GroenLinks. Claudia is maatschappelijk actief in werkgroepen en campagnes voor (energie-)armoedebestrijding, gendergelijkheid, culturele inclusie, biodiversiteit, klimaatrechtvaardigheid en een vreedzame samenleving voor alle Rotterdammers.

19. Boris Pulskens
Boris richt zich als filosoof op ecologische vraagstukken en is daarnaast als strategisch adviseur en projectleider praktisch bezig met het verduurzamen van de Erasmus Universiteit. Als lid van de faculteits- en universiteitsraad heeft hij ervaring opgedaan met het opereren in een politieke omgeving. Boris is een scherpe denker met doorzettingsvermogen en een grote betrokkenheid bij het verduurzamen van de samenleving.

20. Harm de Oude
Harm is een verbinder die gemakkelijk contact legt met allerlei verschillende mensen. Met zijn grote politieke ervaring in deelgemeente, gebiedscommissie en gemeenteraad (als vervangend raadslid in deze periode), is hij van grote waarde voor GroenLinks en voor de stad. De grote drijfveer van Harm is het bijdragen aan een empathischer en socialer Rotterdam.