Het college van B&W gaat in de komende maanden een onderzoek doen naar de mogelijkheden voor het aanleggen van een park bovenop het viaduct van de Hofpleinlijn. Dat laat wethouder Hamit Karakus weten in antwoord op een voorstel van GroenLinks-raadslid Arno Bonte, die het 'dak' van het viaduct zo snel mogelijk wil ontwikkelen als publieke ruimte.

Halverwege volgend jaar wordt de nieuwe tunnel voor RandstadRail in gebruik genomen en vervalt de functie van het Hofpleinlijnviaduct als spoorlijn. Bewoners willen al lang graag een groene invulling van het oude spoortracé van het Hofplein naar Den Haag. Uit een enquete vier jaar geleden van de GroenLinks-fractie in deelgemeente Noord, bleek 90 procent van de bewoners voorstander van een park op het dak van het langste bouwwerk van Nederland.

Het onderzoek van het college is naar verwachting voor de zomer gereed. ,,Daarna kunnen we als gemeenteraad zo snel mogelijk een besluit nemen over de toekomst van het spoorviaduct", zegt Bonte. ,,De ruimten onder het viaduct worden nu al ontwikkeld als horeca, winkels en kleine bedrijfsruimten. Als het even meezit kunnen bewoners in 2011 al wandelen, barbequen en picknicken op 10 meter hoogte."