Politieke partijen in Rotterdam negeren massaal de brievenbussticker, die reclamemateriaal buiten de deur moet houden. Dat leidt tot grote ergernis bij inwoners. GroenLinks-campagneleider Peter Jan de Werk roept daarom vandaag alle Rotterdamse partijen op om, net als GroenLinks, de brievenbusstickers te respecteren.

'Wanneer iemand zo’n sticker op de brievenbus plakt, is dat een bewuste keuze om geen reclame te willen ontvangen', zegt De Werk. 'Het is een beetje arrogant om als politieke partij de regels aan je laars te lappen en je niets aan te trekken van de wens van Rotterdammers. Het is daarnaast ook onverstandig, want de Reclame Code Commissie kan flinke boetes opleggen voor dit laakbare gedrag. En terecht.'

GroenLinks kiest er bewust voor om aan te bellen bij mensen met een brievenbussticker. 'We vragen netjes of de bewoner prijs stelt op informatie over onze standpunten', zegt De Werk. Hij hoopt dat andere partijen de wensen van bewoners in de verdere campagne wel respecteren en dat zij eveneens nadenken over de milieubelasting van hun verkiezingscampagnes. Zo zijn de flyers van GroenLinks volgens de hoogste milieunormen gedrukt en worden vrijwel alle verkiezingsmaterialen met de (bak)fiets vervoerd.