Op het Kleinpolderplein in Rotterdam-Overschie, onder de flyovers van de A13, gaan bewoners en politici zondag opnieuw demonstreren tegen de afschaffing van de 80 km-zone. Woensdag maakte minister Schultz Van Haegen bekend dat ze niets doet met de bezwaren van Rotterdam en de maximumsnelheid op de A13 verhoogt van 80 naar 100 kilometer per uur.

Omwonenden en een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad zijn fel tegen de snelheidsverhoging. 'De minister houdt zich blind en doof voor de gezondheid van de bewoners van Overschie. Dat pikken wij niet', zegt een strijdbare GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte. Samen met fractievoorzitter Wubbo Tempel (CDA) en deelgemeentevoorzitter Jan Markerink (PvdA) deelt hij zondag om 12:00 uur op het Kleinpolderplein warme erwtensoep uit aan inwoners van Overschie.

De snelheidsverhoging op de A13 leek eind vorig jaar van de baan toen een meerderheid van de Tweede Kamer zich uitsprak voor het in stand houden van de 80 km-zone bij Overschie. 'De minister lijkt niet alleen lak te hebben aan de bewoners, maar ook aan de gemeenteraad en de Tweede Kamer', zegt Bonte. 'We hopen dat de Tweede Kamer zijn rug recht houdt en minister Schultz terugfluit.'

Wat:
Actie met spandoeken en warme erwtensoep tegen snelheidsverhoging A13
Waar:
Kleinpolderplein (westzijde), Rotterdam-Overschie
Wanneer:
Zondag 12 februari, 12:00 - 12:30 uur.

Teken direct de petitie op www.max80.nl en bestel een raamposter!