GroenLinks-raadslid Arno Bonte wil opheldering van wethouder Jeannette Baljeu over de slecht bewaakte fietsenstalling aan de Coolsingel. Uit een uitzending van het programma PowNews bleek maandagavond dat er op veel momenten van de dag geen bewakers aanwezig zijn en fietsen eenvoudig uit de stalling kunnen worden gestolen.

De fietsenstalling op de hoek van de Coolsingel en de Westblaak is een van de drie gratis bewaakte fietsenstallingen in de binnenstad. 'Ik ben geschrokken van de uitzending', zegt Bonte. 'Die gratis bewaakte fietsenstallingen zijn juist bedoeld om te zorgen dat mensen zonder angst voor diefstal hun fiets in het centrum kunnen parkeren. Nu blijkt je fiets daar dus niet veilig te zijn.'

Een ander probleem met de Coolsingel-stalling is dat veel mensen hem niet weten te vinden. 'De stalling ligt verscholen in een donker hoekje. Hij staat het grootste deel van de dag grotendeels leeg', zegt Bonte. 'Zonde! Want aan de andere kant van de Coolsingel is het dringen voor een vrije fietsbeugel.' Hij wil dat wethouder Baljeu meer doet om de bekendheid en zichtbaarheid van de fietsenstalling te vergroten.

Update 6 oktober: Wethouder Jeannette Baljeu heeft donderdag toegezegd om in de komende week meer duidelijkheid te geven over de bewaking en de bezettingsgraad van de fietsenstalling aan de Coolsingel.