GroenLinks Rotterdam wil dat ook na het jongerenjaar geld beschikbaar blijft voor kleine, laagdrempelige projectsubsidies voor jongeren. Daartoe heeft burgerraadslid Nadya van Putten gisteren tijdens de vergadering van de commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur een motie ingediend. Wethouder Grashoff gaat ermee aan de slag.

Tijdens het Jongerenjaar in 2009 bestaat er een apart budget voor kleine projectsubsidies. Jongeren met een goed plan kunnen een aanvraag indienen voor maximaal 2500 euro om hun droom te verwezenlijken. De plannen worden beoordeeld door een jongerenpanel. ,,Wij vinden dit een goede manier om jongerenparticipatie te bevorderen en de Rotterdamse jeugd te empoweren", zegt burgerraadslid Nadya van Putten.

De Rotterdamse Jongerenraad adviseerde onlangs om na het Jongerenjaar door te gaan met de kleine subsidies voor jongereninitiatieven. GroenLinks steunt de oproep en wil dat jongereninitiatieven op termijn worden ingebed in bestaand beleid voor bewonersparticipatie. ,,Maar om te voorkomen dat na het Jongerenjaar alles meteen als een plumpudding in elkaar zakt, willen we dat aansluitend aan het Jongerenjaar direct geld beschikbaar is om goede ideeën en initiatieven van jongeren mogelijk te blijven maken,” zegt Van Putten.

GroenLinks vroeg in de commissievergadering ook om de bezuinigingen bij de Brede Scholen nog eens goed onder de loep te nemen. Daarnaast hamerde Van Putten erop dat het 'programma laaggeletterdheid' ook na 2010 moet worden voortgezet. Daarover was onduidelijkheid ontstaan in de begroting. Wethouder Rik Grashoff heeft de commissie verzekerd dat het budget om analfabetisme aan te pakken, blijft bestaan.