Aanstaande zaterdag wordt het Rotterdamse regenboogzebrapad op het Churchillplein onthuld. Rond half drie zullen wethouders Schneider en Langenberg in aanwezigheid van initiatiefnemer Judith Bokhove van GroenLinks de feestelijke openingshandeling verrichten. Deze festiviteit maakt onderdeel uit van het programma van Rotterdam Pride, het evenement dat de seksuele en culturele diversiteit van Rotterdam wil vieren.

Bokhove is blij dat de GroenLinks-motie die vroeg om een regenboogzebrapad zo snel tot resultaat heeft geleid. ‘Wij denken dat dit een mooie manier is om te laten zien dat in Rotterdam iedereen welkom is. Dagelijks komen er duizenden mensen langs Churchillplein. Het regenboogzebrapad nodigt uit om letterlijk even stil te staan bij diversiteit. En dat de onthulling nu samenvalt met Rotterdam Pride is natuurlijk fantastisch.’

Rotterdam is niet de eerste stad met een regenboogzebrapad. Utrecht en Maastricht gingen de maasstad al voor en in Nijmegen werd deze zomer een grote trap langs de Waalkade overgeschilderd in regenboogkleuren. Ook internationaal is het fenomeen niet onbekend, onder andere in Sydney, Vancouver en Hollywood zijn regenboogzebra’s te vinden.