Informateurs Rosenmöller en Duisenberg

Onderhandelingen: stevige basis voor duurzaam en sociaal Rotterdam

Vandaag presenteren de informateurs Pieter Duisenberg en Paul Rosenmöller een concept-raamwerk. Samen met de informateurs onderhandelden wij met VVD de afgelopen vier weken over de plannen voor onze stad. Het raamwerk zal een opmaat zijn naar een definitief college-akkoord.

Fractievoorzitter Judith Bokhove: ‘Het raamwerk biedt een ambitieus antwoord op de uitdagingen waar Rotterdam voor staat. In dit raamwerk staan onze speerpunten voor een eerlijke en duurzame stad. We gaan aan de slag met energietransitie, we maken werk van werk, pakken taalachterstanden aan en zetten vol in op minder armoede in de stad.’

Nieuwe energie voor Rotterdam. Dat is de werktitel van het raamwerk dat de Rotterdamse informateurs Paul Rosenmöller en Pieter Duisenberg vandaag presenteren. Het raamwerk is opgesteld in samenwerking met GroenLinks en VVD en met input van alle Rotterdamse politieke partijen. Ook hebben de informateurs hun licht opgestoken bij diverse maatschappelijke partners van de gemeente Rotterdam.