Wat is je drijfveer om wijkraadslid in Vreewijk te zijn?

Sowieso vind ik het belangrijk om betrokken te zijn bij de omgeving waar ik in woon. Als ik niet in de wijkraad was gekomen, dan was ik op zoek gegaan naar ander vrijwilligerswerk in Vreewijk. De rol van wijkraadslid leek mij wel extra interessant, omdat ik houd van politiek en het belangrijk vind om een bijdrage te leveren aan verbinding tussen mensen van verschillende achtergronden. In de wijkraad komen veel van de dingen die ik belangrijk vind dus samen. 

Welk initiatief van de afgelopen periode is je bijgebleven en ben je het meest trots op?

We hebben in oktober drie bewonersavonden georganiseerd om van bewoners input te krijgen voor het schrijven van het wijkakkoord. De avonden waren druk bezocht en de aanwezige bewoners en ambtenaren waren erg enthousiast. Juist in een wijk als Vreewijk, waar behoorlijk veel wantrouwen is ten opzichte van politiek, vond ik dat mooi om te zien. Er is echt veel werk te doen, maar ook veel gedrevenheid bij alle betrokkenen. 

Welke zaken/issues spelen er momenteel in Vreewijk

Vreewijk is van een tuindorp, dus de kwaliteit van het groen is altijd een belangrijk thema. Iedereen vindt het belangrijk om de wijk verder te vergroenen, ook de stukjes van de wijk waar niet iedereen een tuin heeft. Ook de positie van de jongeren in Vreewijk is een belangrijk aandachtspunt. Sommige bewoners ervaren overlast van hangjongeren, maar tegelijkertijd is er in de wijk ook nauwelijks een plek waar jongeren terecht kunnen. Als wijkraad hopen we eraan te kunnen bijdragen dat er meer dialoog komt tussen jong en oud, en dat jongeren echt een eigen plek en stem krijgen in de wijk.

Wat wil je de komende vier jaar bereiken?

Over vier jaar hoop ik dat er meer vertrouwen is in elkaar en dat alle organisaties in de wijk echt met elkaar optrekken om Vreewijk een toffe wijk te maken! Als wijkraad willen we daar echt een steentje aan bijdragen. 

Is er nog iets dat je kwijt wilt?

Alle GroenLinks-leden die in de buurt van Vreewijk wonen, wil ik aanmoedigen om vrijwilligerswerk te komen doen! Er zijn nog heel veel organisaties die extra vrijwilligers kunnen gebruiken. Lijkt het je leuk om mee te denken? Neem dan contact op met de Vreewerkers (010 4191556). Iedereen die verder nog ideeën heeft voor de wijk, kan altijd een mail sturen naar p.boshuizen@wijkraadrotterdam.nl.