Wat is je drijfveer om wijkraadslid in Hillesluis te zijn?

Hillesluis is een van de wijken met de laagste opkomst tijdens de verkiezingen. Er is weinig vertrouwen tussen bewoners en de gemeente. Dat merk ik ook veel terug in de gesprekken die ik voer met bewoners.
 
Ik vind het een enorm mooie uitdaging om te kijken hoe we als wijkraad het contact kunnen verbeteren tussen bewoners en de gemeente. Dit is een zoektocht waar we inmiddels de eerste stappen voor hebben gelegd. Het is ook het belangrijkste punt in ons wijkakkoord. In het wijkkakkoord maken we afspraken met de gemeente over hoe we de komende jaren willen samenwerken en welke problemen de gemeente moet oplossen in onze wijk.

Hoe blijf je met iedereen in contact?

In contact blijven met 11.000 mensen is, zacht gezegd - een uitdaging. Ik probeer zoveel mogelijk naar activiteiten en initiatieven te gaan, maar het is natuurlijk nooit genoeg.

Daarom moet je scherpe keuzes maken. Voor ons wijkakkoord hebben we er bijvoorbeeld voor gekozen om specifiek het contact op te zoeken met groepen die normaal niet snel naar de wijkraad gaan zoals bijvoorbeeld jongeren.

Verder probeer ik in te zetten op digitale communicatie waarmee we makkelijk veel mensen kunnen bereikeiken en betrekken. In de eerdere periode werd hier geen gebruik van gemaakt. Ik merk nu al dat dit heel erg helpt voor meer zichtbaarheid van de wijkraad. Zo probeer ik in zoveel mogelijk Whatsappgroepen te zitten en mee te praten en hebben we een speciale wijkraad appgroep en natuurlijk de traditionele social mediakanalen.

Wat verwachten je van het komende politieke jaar?

Het wordt nu heel spannend met de wijkakkoorden van alle wijken. Het college zet erop in om 75% van alle wijkakkoorden uit te voeren. Het wordt het eerste moment waarop we gaan zien of de wijkraden echt serieus genomen gaan worden. Hoe dat uitpakt heeft veel impact op hoe we ons werk de komende periode gaan uitvoeren.

Woon je in Hillesluis en heb je na het lezen van dit interview vragen en/of suggesties? Heb je hulp nodig of wil je hulp aanbieden? Neem dan contact op met Marijn via m.prins@groenlinksrotterdam.nl.