Het nieuwe partijpand van GroenLinks komt in het Schieblock, op een steenworp afstand van het Hofplein. Een speciaal ingestelde commissie van GroenLinks heeft de afgelopen twee maanden onderzoek gedaan naar diverse locaties in Rotterdam. Het advies voor het Schieblock wordt op woensdag 16 maart besproken met de leden.

Het Schieblock is een verzamelgebouw voor ondernemers in de creatieve sector. Het ligt tussen het Hofplein en de spoortunnel in. Er zijn tijdelijk vergaderruimten te huur voor twee tot maximaal 66 personen. Op het dak komt een groentetuin. Het gebouw heeft vooralsnog vijf jaar bestaansrecht. Daarna kan het gesloopt worden om plaats te maken voor hoogbouw.

De commissie die de mogelijkheden heeft onderzocht voor een eigen pand, adviseert om geen zelfstandig pand te huren. ‘Bar weinig afdelingen hebben een eigen pand en hetzelfde geldt voor andere politieke partijen in Rotterdam. Daar komen onze eigen ervaringen bij met het voormalige partijpand aan de Brede Hilledijk, met alle beheeraangelegenheden en extra kosten die daarbij horen,’ aldus de commissie.

Het verzamelgebouw heeft als voordeel dat flexibel extra ruimte te huur is. De regionale medewerker kan kantoor houden in het gebouw, er zijn sfeervolle vergaderfaciliteiten en het pand ligt centraal in de stad. De huur is per direct op te zeggen als het eigen pand niet zou bevallen. De huidige kantoorruimte is ook onderdeel van een verzamelgebouw en wordt opgezegd als de leden akkoord gaan met het voorstel.

Bekijk hier de website van het Schieblock.
Bekijk hier de uitnodiging voor de Ledenvergadering.