GroenLinks Rotterdam zet twee veelbelovende nieuwe talenten op verkiesbare plekken voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Het gaat om Nourdin el Ouali (plek 2) en Judith Bokhove (plek 4). De leden moeten de kandidatenlijst nog wel goedkeuren.

De eerste vier plekken op de lijst worden gezien als verkiesbaar. Arno Bonte is kandidaat-lijsttrekker. Op nummer drie staat Jos van Eijk. Hij is fractievoorzitter voor GroenLinks in de deelgemeente IJsselmonde en zat daarvoor in de gemeenteraad van Rhenen.

De twee nieuwe gezichten zijn veelbelovende talenten binnen GroenLinks. Nourdin el Ouali is 26 jaar, werkt als schoolloopbaanbegeleider en is volgens de kandidatencommissie een politiek gedreven persoonlijkheid die wil opkomen voor kwetsbare mensen. ,,Nourdin wil GroenLinks een sociaal en verbindend gezicht en hart geven. Hij wil een intelligent tegengeluid laten horen en de discussie aangaan over de huidige integratie-opvattingen, die volgens hem niet altijd conform de realiteit zijn,” aldus het advies van de kandidatencommissie.

Judith Bokhoven is 41 jaar en gepokt en gemazeld in het politieke spel door haar betrokkenheid bij de Actiegroep ‘Hier past geen mast’. ,,Judith is logopediste, is welbespraakt en heeft een zelfverzekerde uitstraling”, aldus het advies. ,,Judith heeft goed door hoe het politieke krachtenspel in elkaar steekt en weet haar eigen rol te analyseren. Ze vertegenwoordigt het links-liberale deel binnen GroenLinks en wil zich als raadslid inzetten voor een goed contact met de inwoners.”

De lijst telt dertig kandidaten. Wethouder Rik Grashoff is hekkensluiter. Hij heeft eerder gezegd graag weer wethouder te willen worden in een volgende periode. De leden spreken zich op 21 november uit over de kandidatenlijst en over het verkiezingsprogramma van de partij.

klik hier voor informatie over het Najaarscongres van GroenLinks Rotterdam.