Fotografen laten tijdens de Rotterdamse Museumnacht op 10 maart de schoonheid zien van de groene stadsrand van Rotterdam. In een expositie aan de Witte de Withstraat tonen indrukwekkende natuurbeelden wat verloren gaat als de snelweg A13/A16 wordt aangelegd.

De nieuwe snelweg doorsnijdt de groene stadsrand van Rotterdam en komt rakelings langs de woonwijken Ommoord, Terbregge, Hillegersberg en Schiebroek te lopen. Voor de aanleg moet een groot deel van het Lage Bergse Bos worden gekapt Ook het Schiebroeksepark en het toekomstige natuurgebied De Vlinderstrik komen letterlijk in de berm van de nieuwe weg te liggen.

De foto's voor de expositie worden gemaakt door buurtbewoners en liefhebbers van het gebied. Fotografen kunnen tot zondag 4 maart hun materiaal insturen via noway@groenlinksrotterdam.nl. Een vakjury met de Rotterdamse fotografen Hester Blankestijn, Lieke Fortuin en Liselotte de Haan kiest de tien beste foto’s. De maker van de mooiste foto wint een diner voor twee personen.

De expositie maakt onderdeel uit van de campagne 'A13/A16? No Way!' van GroenLinks Rotterdam. Fractievoorzitter Arno Bonte denkt dat fotografen de schoonheid van het gebied raak kunnen vangen met hun camera. 'Het is doodzonde om zo'n mooi en waardevol groengebied op te offeren voor een snelweg die geen files oplost en nog meer Rotterdammers opzadelt met vuile lucht en verkeerslawaai.'