De openbare verkoop van een historische boerderij aan de Rotte mag niet doorgaan. GroenLinks wil dat de boerderij een monumentale status krijgt en dat de huidige bewoners, drie gezinnen, de boerderij mogen kopen van de dienst Stadsontwikkeling.

De oude boerderij aan de Rotte is eigendom van de dienst Stadsontwikkeling, die het pand wil verkopen aan de hoogste bieder. Mogelijk verdwijnt de historische boerderij dan en maakt het pand plaats voor nieuwbouw. De boerderij heeft nu geen monumentenstatus en de huidige bewoners hebben geen eerste recht van aankoop, omdat zij het vervallen pand kraken.

De drie gezinnen willen de boerderij graag duurzaam verbouwen tot een klimaatneutraal en multifunctioneel centrum met een edelsmederij, een buitenplein, een hout- en metaalwerkplaats, een kookstudio, een projectruimte, een geluidsstudio, een winkel, een moestuin met boomgaard, een café met terras en diverse gastenverblijven voor kunstenaars. Op de boerderij kunnen dan theatervoorstellingen, workshops, trainingen, cursussen, buurtavonden en andere evenementen worden gehouden.

GroenLinks-raadslid Judith Bokhove steunt de ondernemende bewoners en wil dat zij het eerste recht van aankoop krijgen. ‘De bewoners doen heel veel goeds voor de buurt en ze hebben al veel tijd en geld gestoken in het verbeteren van de boerderij, die zonder hun inzet totaal zou zijn verkrot. Zij verdienen het om op de boerderij te mogen blijven wonen en om daar lekker creatief te ondernemen. Dat is goed voor de buurt en het levert Rotterdam een duurzaam centrum op en wellicht ook een nieuw gemeentelijk monument op.

Teken hier de petitie voor behoud van de boerderij.