De gemeenteraad van Rotterdam heeft vanmiddag een motie van GroenLinks en SP aangenomen om de C2000-zendmast aan de Essenburgsingel alsnog te verplaatsen naar een geschiktere locatie. De mast werd in 2009 na een onzorgvuldig locatieonderzoek en ondanks veel weerstand bij bewoners, geplaatst in het parkje naast de Essenburgsingel.

Onlangs bleek dat de mast pas sinds 11 april 2011 daadwerkelijk zorgt voor netwerkontvangst in de binnenstad. In 2009 was de C2000-dekking in het centrum van Rotterdam de reden van het Ministerie van Binnenlandse Zaken waarom de mast met spoed geplaatst moest worden en alleen op die locatie. "Nu blijkt de plaatsing helemaal niet dringend te zijn geweest", zegt GroenLinks-raadslid Arno Bonte. "Ook het argument dat het parkje langs de Essenburgsingel de enige geschikte locatie was, is inmiddels achterhaald."

De gemeenteraad wil dat er een nieuw locatieonderzoek komt voor de C2000-mast. "Het vertrouwen van de omwonenden in het openbaar bestuur is in de afgelopen jaren beschaamd. Met een eerlijk locatieonderzoek hoop ik dat we dat vertrouwen weer terug kunnen winnen", zegt Bonte. "Er zijn in de nabijheid van de Essenburgsingel genoeg geschikte locaties voorhanden, bijvoorbeeld de sporendriehoek. Daar staat die mast niemand in de weg."