GroenLinks is blij met deze samenwerking in cultuur en onderwijs. Dat dit op Zuid gaat plaatsvinden maakt het extra speciaal, want dat betekent dat Rotterdam groeit. Bovendien moet cultuur en onderwijs voor iedereen bereikbaar zijn. Deze Cultuurcampus draagt daar goed aan bij. Het is een fantastische plek om om te leren en studeren, ondernemen, onderzoeken, ontmoeten en creëren.

Raadslid Jimmy Smet: ‘Naast dat het straks the place to be wordt voor jonge Rotterdammers en jongeren van (ver) daarbuiten, is het ook een spannende ontwikkeling. Niet alleen voor Zuid en voor onderwijs en cultuur, maar ook voor de stedelijke ontwikkelingen in de toekomst: mobiliteit, woonkwaliteit en ontwikkeling van de Waalhaven. Het is een prachtige, logische opwaardering van de gehele Maashavenkade: een unieke locatie.’ 

Codarts Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en de gemeente Rotterdam gaan samenwerken op de Cultuurcampus. De Cultuurcampus wordt een architectonische blikvanger die toeristen trekt voor cultuur en gaat bijdragen aan meer mbo, hbo en wo op Zuid. De planning is dat in 2022 de eerste studenten verwelkomd kunnen worden op de locatie Charloisse Hoofd.