De gemeente moet alle boomloze en boomarme straten in kaart brengen. Daarna moet er zo snel mogelijk een plan komen om de straten te vergroenen. Dat voorstel deed GroenLinks tijdens de behandeling van de begroting voor 2010.

Het voorstel is samen met de PvdA en het CDA ingediend. Alleen de VVD en de ChristenUnie hebben tegen het voorstel gestemd, waarmee het is aangenomen. ,,We zijn heel blij met de brede steun, want het aanplanten van extra bomen in versteende straten heeft onze hoogste prioriteit”, zegt raadslid Arno Bonte. ,,Bomen en groen zorgen voor een aantrekkelijke woonomgeving, voor schonere lucht en bovendien zijn mensen gewoon gelukkiger met groen in de buurt.”

Tijdens de raadsvergadering heeft Arno Bonte ook 500 wensbomen aangeboden aan wethouder Peter Lamers. Het gaat om locaties waar inwoners van de stad graag een boom zouden willen zien. De bomen zijn virtueel aangeplant op de kaart van Rotterdam op www.wensbomen.nl. ,,We willen nu natuurlijk dat de bomen ook daadwerkelijk geplant gaan worden", zegt Bonte. Naast de lijst met locaties heeft Bonte ook een bloemlezing aangeboden uit de vele reacties en suggesties die via de website zijn binnengekomen.