De voorgenomen kaalslag op het welzijnswerk in de deelgemeente Centrum is niet nodig, vindt GroenLinks-fractievoorzitter Emile Cammeraat. Hij wil dat de coalitie van PvdA, VVD en D66 het mes zet in beton en stenen.

De deelraad van Centrum stelt maandagavond de begroting voor 2013 vast en kiest daarmee voor een extra miljoenenbezuiniging op welzijn. Cammeraat maakt zich zorgen over de gevolgen voor kwetsbare centrumbewoners, vooral in wijken als het Oude Westen. ‘We hebben de sociale index van het centrum de afgelopen drie jaar zien dalen van een 6,3 naar een 5,8. In het Oude Westen gaat het zelfs om een daling van een 5,5 naar een 5', zegt Cammeraat. 'Vooral op de onderdelen taalbeheersing (3,4), inkomen (3,0) en gezondheid (4,0) wordt zwaar onvoldoende gescoord. Dat mogen we niet negerenGroenLinks vindt participatie, zorg voor kwetsbare bewoners en kansen bieden aan mensen van groot belang en wil daarom niet alle bezuinigingen op welzijn laten landen. ‘Tegelijk vinden er nog steeds extra investeringen in beton en steen plaats om de kwaliteit van straten en wegen fors te verbeteren’stelt Cammeraat. ‘Dat schu

De oppositiepartij vindt dat de fose bezuiniging evenredig en eerlijk over de verschillende posten verdeeld moet worden. ‘Wij kunnen ons moeilijk voorstellen dat de PvdA met deze derde kaalslag op welzijn heeft ingestemd. Binnen fysiek kan een grotere kwaliteitsimpuls aan de buitenruimte worden gegeven met minder geld, als de deelgemeente meer zou investeren in groen en minder in beton. Een kaalslag op welzijn is niet nodig als het deelgemeentebestuur andere keuzes zou maken’, aldus Cammeraat.