Arno Bonte en Judith Bokhove. Foto: Liselotte de Haan
Arno Bonte en Judith Bokhove. Foto: Liselotte de Haan

Judith Bokhove en Arno Bonte kandidaat-wethouders GroenLinks

De fractie van GroenLinks draagt met trots Judith Bokhove en Arno Bonte voor als kandidaat-wethouders voor Rotterdam. Met hun jarenlange ervaring in de Rotterdamse politiek en hun bewezen succesvolle samenwerking heeft de fractie veel vertrouwen in dit ijzersterke duo. Bokhove en Bonte zullen zorgen voor een stevige GroenLinks-inbreng in de nieuwe coalitie.
 

Presentatie coalitieakkoord
Vanmiddag wordt het coalitieakkoord gepresenteerd door het nieuwe college dat wordt gevormd door GroenLinks, VVD, D66, PvdA, CDA en ChristenUnie-SGP.

Met dit coalitieakkoord gaat het stadsbestuur aan de slag met de grote opgaven waar Rotterdam voor staat: de energietransitie, het bestrijden van armoede en een gerichte aanpak voor taalachterstanden.

Judith Bokhove
In 2010 werd Judith Bokhove raadslid voor GroenLinks en sinds 2014 is zij fractievoorzitter. Als raadslid was zij woordvoerder voor onder meer bouwen, wonen, buitenruimte en cultuur. Haar initiatiefnotitie De 10 voor taal: 10 actiepunten voor een Rotterdam zonder taalachterstand was een goede basis van het taalactieplan uit het coalitieakkoord.

Judith Bokhove was een van de architecten van het nieuwe college. Ze zal haar tomeloze energie en toewijding inzetten voor de portefeuille Mobiliteit, Taal en Jeugd.

Arno Bonte
Arno Bonte was 12 jaar raadslid voor GroenLinks; van 2010 tot 2014 was hij fractievoorzitter. In de raad maakte Bonte zich hard voor schone lucht, meer ruimte voor fietsers en vergroening van de haven. Bonte kreeg landelijke bekendheid met zijn vuurwerkmeldpunt, waarmee hij pleit voor veilige gemeentelijke vuurwerkshows en het afschaffen van consumentenvuurwerk.

Arno Bonte ontving voor zijn inzet voor Rotterdam de Wolfert van Borselenpenning, met de inscriptie: ‘vastberaden en vasthoudend’. Vanuit dit motto zal hij met volle kracht invulling geven aan de portefeuille Duurzaamheid & Energietransitie.