GroenLinks organiseert op 4 juli een informatieavond voor mensen die overwegen om zich kandidaat te stellen voor de Rotterdamse gemeenteraad of de gebiedscommissies (de huidige deelgemeenten). Naast anekdotes, praktische informatie over het politieke handwerk en een rondleiding door het stadhuis, geeft de kandidatencommissie uitleg over de procedure.

De informatieavond begint om 18.00 uur op het stadhuis aan de Coolsingel. Op het programma staat onder meer uitleg over de nieuwe gebiedsbesturen, die vanaf 2014 de huidige deelgemeenten vervangen. Ook geeft wijkwethouder Ahmed Harika uitleg over GroenLinks-politiek in de praktijk van alledag.
 
Judith Bokhove, raadslid sinds 2010, komt aan het woord over haar ervaringen in de Rotterdamse politiek. Vier jaar geleden was zij zelf te gast op de informatieavond voor aanstaande kandidaten. ‘Ik was actief in een buurtgroep die zich verzette tegen de plaatsing van een zendmast aan de Essenburgsingel. Zo leerde ik verschillende raadsleden kennen en wilde ik mij graag beschikbaar stellen voor GroenLinks, de partij waarop ik al tien jaar stemde', aldus Bokhove. 'Ik ben dus het levende bewijs van het feit dat je geen partijtijger hoeft te zijn om raadslid te worden.’
 
Rotterdammers kunnen zich tot uiterlijk 30 augustus via de website van GroenLinks Rotterdam aanmelden bij de kandidatencommissie. Daarna volgen gesprekken. De leden besluiten uiteindelijk in november over de lijstvolgorde. Aanmelden voor de informatieavond op donderdagavond 4 juli kan door een mail te sturen naar groenlinks@stadhuis.rotterdam.nl.

Lees via deze link meer over het programma van de avond.