Jamal el Mahi zal de komende maanden GroenLinks vertegenwoordigen in de deelraad van Feijenoord. Hij vervangt deelraadslid Lieke Fortuin, die zich volledig wil richten op groene en duurzame projecten in de wijken.

Fortuin is sinds 2010 deelraadslid in Feijenoord en heeft zich vooral beziggehouden met maatschappelijke zaken en welzijnswerk. Ze stond daarnaast op de barricaden voor vrouwen in Feijenoord en organiseerde enkele jaren met succes de vrouwendebatten in de raadszaal.
 
Haar opvolger Jamal el Mahi is geen onbekende in de deelraad. Van 2002 tot 2006 was hij al eens deelraadslid en in de periode daarna vertegenwoordigde hij GroenLinks als burgerraadslid. Hij vocht met name voor de rechten van migranten en wilde vooral positieve dingen die in de wijken gebeuren benadrukken. In de laatste maanden dat de deelraad nog bestaat, zal hij zich daarvoor wederom inzetten in de commissie Maatschappelijke Zaken.

'Samen met Jamal el Mahi ga ik ervoor zorgen dat het geluid van GroenLinks ook in de nadagen van de deelgemeente stevig klinkt,' zegt fractievoorzitter Jimmy Smet. 'Ik ben tegelijk heel trots op alles dat Lieke heeft bereikt in Feijenoord. Zij is erg begaan met mensen die moeten vechten voor hun bestaan. Als deelraadslid koppelde Lieke duurzaamheid op creatieve wijze aan de sociale portefeuilles. Ik ga mijn gewaardeerde collega missen.'

Foto: Sanne Avenhuis