Fractiemedewerker Ivo Rodermans neemt na 6 jaar afscheid van de fractie van GroenLinks Rotterdam. Op vrijdag 4 juli organiseert de fractie een afscheidsborrel in café Boudewijn. Collega's, partijgenoten en anderen die in de afgelopen jaren met Ivo hebben samengewerkt, zijn daarvoor van harte uitgenodigd.

Rodermans verrichte achter de schermen veel belangrijk werk voor de Rotterdamse GroenLinks-fractie. Hij was de motor achter een grote variatie aan raadsvoorstellen en initiatieven, zoals het energie-rotatiefonds, de differentiatie van de afvalstoffenheffing en het bezwaarschrift tegen de aanleg van snelweg A13/A16, maar bijvoorbeeld ook de motie voor het behoud van hondenspeeltuin Bello.

Fractievoorzitter Judith Bokhove roemt de werklust van Rodermans. 'Ivo kan zich vol passie vastbijten in een dossier en laat pas los als de onderste steen boven is. Zijn dossierkennis overtreft die van de meest gespecialiseerde beleidsambtenaren'. Ze betreurt zijn vertrek. 'Door het verlies van een zetel bij de gemeenteraadsverkiezingen zijn we helaas genoodzaakt afscheid te nemen van één van onze twee fractiemedewerkers. We zullen Ivo erg gaan missen.'