GroenLinks vindt dat Rotterdam een stad moet zijn waar iedereen zich thuis voelt. En hoewel we erg trots zijn op alle verschillende culturen in Rotterdam, moeten we met elkaar nog flink wat stappen maken. Zo kunnen we ervoor zorgen dat Rotterdam zich door blijft ontwikkelen om op alle vlakken cultureel divers te worden en kan blijven.

We delen daarom graag een aantal initiatieven uit de stad waar we trots op zijn. Deze initiatieven zijn erin geslaagd om bruggen te slaan tussen verschillende groepen mensen en heeft hen de mogelijkheid gegeven om samen te groeien en leren.

Open Mind Rotterdam
Open Mind Rotterdam is een onafhankelijk podium waar iedereen in Rotterdam aan kan deelnemen. Open Mind Rotterdam slaat bruggen tussen mensen, groepen, bedrijven en organisaties in de stad. Het uitgangspunt is dat iedereen uniek is en dat ook moet kunnen uiten. 

Islemunda
Islemunda is een podium in IJsselmonde met een breed aanbod van kunst & cultuur. Zij werkten samen met verschillende muzikale talenten in IJsselmonde om een eigen songfestivallied te maken.

Samen Hier
Samen Hier is een beweging van inwoners die zich samen inzetten voor de verwelkoming van vluchtelingen in hun stad. Zij koppelen buren aan een vluchteling gezin. Lees hier meer over dit waardevolle initiatief. 

Mama’s Garden
In het programma Mama’s Garden van Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) ontmoeten zwangeren en moeders elkaar op een informele manier op diverse plekken in Rotterdam Zuid. Tijdens deze bijeenkomsten worden workshops gegeven en is er tijd voor creativiteit.

Lees hoe jij vandaag de Internationale Dag van de Culturele Diversiteit kunt vieren
→ Bewandel deze verschillende Street Art Routes met prachtige Internationale kunstwerken; van de Afrikaanderwijk tot Crooswijk.
→ Bekijk onze GroenLive-aflevering terug over het thema diversiteit in Rotterdam.
→ Maak een wandeling over de statensingel, die China Town met het Museumkwartier verbindt. Hier wandel je langs 17 kunstwerken van grote Internationale beeldhouders.
→ Lees een boek over een andere cultuur, luister naar nieuwe muziek waar je nog nooit van hebt gehoord en organiseer een Internationale filmavond met films vanuit de hele wereld.
→ Ontdek de culturele diversiteit om je heen! ♥

We hopen dat deze dag mensen nader tot elkaar brengt. Ken jij nog goede cultureel diverse initiatieven die in het zonnetje gezet moeten worden? Laat het ons weten via fractie@groenlinksrotterdam.nl.