In Prinsenland zijn er tegen de regels in bomen gekapt voor de realisatie van nieuwe woningen. Het gaat om het bos bij de ’s-Gravenweg. Voor deze kap is geen vergunning aangevraagd. GroenLinks vindt deze overtreding zeer kwalijk en stelt daarover vragen aan het stadsbestuur.

Het bos in Prinsenland is niet alleen geliefd bij bewoners, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit van de lokale omgeving. Zonder pardon is dit stuk natuur met de grond gelijk gemaakt en hebben we vernomen dat de aannemer de gemeente hierover niet had ingelicht.

GroenLinks neemt deze illegale bomenkap zeer hoog op en wil van het stadsbestuur weten wat de consequenties zijn en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. En niet geheel onbelangrijk: hoe wordt het gemis van deze bomen gecompenseerd?

Raadslid Astrid Kockelkoren: ‘Bomen zijn van groot belang voor een gezond klimaat in onze stad. Veel Rotterdammers zijn dan ook verontwaardigd als er zomaar bomen worden gekapt. Goede zorg voor onze bomen is belangrijk en als een partij zich niet aan de regels houdt moet daar gewoon op worden gehandhaafd, want bomen zijn van waarde voor ons allemaal.’