Het verbod op scootmobielen in de metro moet worden opgeheven. Dat vindt GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte. De meeste scootmobielen worden nu formeel geweerd uit het Rotterdamse openbaar vervoer.

In de metro geldt de regel dat scootmobielen niet groter mogen zijn dan 120 bij 70 centimeter, maar bijna alle gangbare modellen zijn tussen de 130 en 150 centimeter lang. 'Mensen die van een scootmobiel afhankelijk zijn worden daardoor ernstig in hun bewegingsvrijheid beperkt', vindt Bonte. Voor mensen met een scootmobiel uit Hoogvliet of Nesselande is het nu vrijwel onmogelijk het centrum van Rotterdam of een NS-station te bereiken.'

Volgens Bonte is de RET niet met zijn tijd meegegaan. ‘De oude metro’s waren krap, maar de nieuwe metrostellen hebben een ruime opstelplek voor rolstoelen en fietsen. Dus daarin is ook zat ruimte voor scootmobielen.’ Mensen met een opvouwbare scootmobiel tot maximaal 120 bij 70 centimeter zijn overigens wel welkom in de metro. Ook wordt soms een oogje dichtgeknepen voor mensen met een gangbaar model.