Het verzet tegen de nieuwe snelweg A13/A16 blijft groeien. Op de plek van het toekomstige tracé is op zaterdag 18 februari aan beide zijden van de Rotte een grote manifestatie tegen de kabinetsplannen.

Het protest is georganiseerd door bewonersgroepen, GroenLinks en Milieudefensie. De manifestatie start om 11.00 uur met de onthulling van twee protestborden op het Terbregseveld. Daarna gaan de actievoerders in optocht via het fietsbruggetje over de Rotte naar de Branddreef om daar ceremonieel afscheid te nemen van het Lage Bergse Bos.

Tweede Kamerlid Rik Grashoff (GroenLinks) zal in een toespraak de bewoners een hart onder de riem steken. ‘Rotterdammers zijn terecht in mineurstemming vanwege de asfaltplannen, maar  het is niet te laat’, zegt hij. ‘De alternatieven voor deze zinloze snelweg zijn veel goedkoper en lossen files beter op. Het kabinet doet er goed aan zich eens flink achter de oren te krabben.’

Verder komt verkeersdeskundige Ivo Stumpe van Milieudefensie spreken over het doorgerekende alternatief 'De Groene Metropool', met beter openbaar vervoer en een kilometerheffing. Ook het Astma Fonds en een vertegenwoordiger van D66 vertellen waarom de snelweg een slecht idee is. Naast live muziek is er een informatiemarkt. Kinderen kunnen een brief aan de koningin schrijven en mensen die de schoonheid van het gebied willen vastleggen met hun fotocamera , kunnen onder begeleiding van een professionele fotograaf na een korte workshop direct aan de slag. De mooiste foto’s worden binnenkort in Rotterdam geëxposeerd.

Bekijk het programma via deze link.