Er moet een stopverbod voor auto's komen bij basisscholen, om onveilige situaties voor kinderen te voorkomen. Dat voorstel doet GroenLinks-raadslid Arno Bonte deze week naar aanleiding van het toegenomen aantal auto's nabij scholen. Hij wil dat zoveel mogelijk ouders hun kinderen met de fiets of lopend naar school gaan brengen. 

In Groningen vond al met succes een experiment met een stopverbod plaats. Als gevolg daarvan besloten bijna alle ouders hun kinderen lopend of met de fiets naar school te brengen. Groningen wil het stopverbod nu bij alle basisscholen invoeren.

Uit een peiling van GroenLinks onder 100 schoolkinderen blijkt dat 95 procent van de Rotterdamse schoolkinderen het liefst zonder auto naar school wordt gebracht. 'Kinderen willen zelf graag lopend of op de fiets naar school, maar ouders brengen ze liever met de auto omdat ze dat veiliger vinden. Daardoor wordt het voor andere kinderen nog onveiliger', aldus Bonte. GroenLinks wil dat Rotterdam het stopverbod invoert bij scholen waar naast de kinderen ook de directie en medezeggenschapsraad voorstander van de maatregel is.