De Rotterdamse fractie van GroenLinks wil dat er een reddingsplan komt voor de bewaakte fietsenstalling op het Zuidplein. De fietsenstalling dreigt per 1 augustus de deuren te moeten sluiten.

GroenLinks-raadslid Arno Bonte heeft verkeerswethouder Pex Langenberg gevraagd om met een oplossing te komen om de fietsenstalling alsnog open te kunnen houden. 'Een goede fietsenstalling is een onmisbare voorziening bij zo’n belangrijk vervoersknooppunt als het Zuidplein', zegt het raadslid.

Het is vooralsnog onduidelijk wat de oorzaak is van de sluiting. Naar verluid is de exploitant failliet. 'Linksom of rechtsom moet er een oplossing komen', vindt Bonte. 'Als dat niet met de huidige exploitant kan, dan zou de gemeente desnoods de exploitatie tijdelijk zelf over moeten nemen.'

Het gebied rond het Zuidplein ondergaat de komende jaren een grote metamorfose. Onder de naam Hart van Zuid wordt het metro- en busstation grondig opgeknapt, wordt Ahoy ingrijpend gerenoveerd en komt er een nieuw Kunstenpand, met theater en bibliotheek. GroenLinks wil dat bij die ontwikkeling ruimte blijft voor een grote fietsenstalling midden in het gebied.