Donderdag 4 november debatteerde de gemeenteraad met de burgemeester over het politie-ingrijpen bij de Woonopstand. Ook de politiechef en een officier van justitie waren aanwezig. Hoewel het iets duidelijker is wat er is gebeurd zijn er nog steeds veel vragen. Met name over de noodzaak tot het harde ingrijpen, de manier van ingrijpen en hoe het recht op demonstratie beschermd wordt en is meegewogen, zijn nog belangrijke vragen die zijn blijven staan. Het recht op demonstratie is een groot goed. In Rotterdam moet je je vrij en veilig voelen om je uit te spreken. Het harde ingrijpen van de politie lijkt in dat licht onterecht.

De organisatoren van de Woonopstand hebben aangegeven een onafhankelijk onderzoek te willen om alle feiten op tafel te krijgen. Wij steunen deze oproep. Om als organisatie en politie in gesprek te kunnen gaan is het immers goed om eerst alle feiten op tafel te hebben. 

Tot slot willen wij alle insprekers bedanken. Jullie inspreken was dapper en heel belangrijk voor het beeld over de demonstratie.  Het zal voor velen niet makkelijk geweest zijn om de pijnlijke herinneringen aan het protest in de raadszaal op te moeten rakelen.