De Rotterdamse PvdA-wethouder Hans Vervat moet zo snel mogelijk een brief sturen naar minister Eurlings om uit te leggen dat de Rotterdamse regio geen snelweg A13/16 wil zonder tunnel door het Lage Bergse Bos. Dat vindt GroenLinks- raadslid Arno Bonte.

Bonte maakt zich net als de bewoners zorgen dat de A13/16 straks wordt aangelegd zonder tunnel door het Lage Bergse Bos. Minister Eurlings heeft meerdere malen aangegeven dat hij niks voelt voor de aanleg van een tunnel. De minister doet wel onderzoek naar inpassing van de open bak door het Lage Bergse Bos en naar het stuk tussen de Bergweg-Zuid en het HSL-viaduct. Gedacht wordt aan een overkapping van maximaal 250 meter in het bos. ,,Maar de Rotterdamse gemeenteraad heeft duidelijk gesteld dat aanleg van de weg onbespreekbaar is zonder tunnel”, zegt raadslid Arno Bonte.

Groenlinks wil dat Vervat in een brief aan de minister uitlegt dat de Rotterdamse Stadsregio niet akkoord is met een variant zonder goede inpassing in het landschap. Tot nu toe heeft Vervat dat steeds geweigerd. Bonte: ,,Ik wil dat klip en klaar wordt duidelijkgemaakt dat Rotterdam geen weg zonder ondertunneling accepteerd. Het zou een nachtmerrie zijn als we over een paar maanden moeten vaststellen dat we met z’n allen hebben zitten slapen en dat Rotterdam zit opgescheept met een verschrikkelijke weg die niemand wil en die ook niet helpt tegen de files.”

Update 18 februari: De Stadsregio laat in antwoord op de schriftelijke vragen van GroenLinks weten dat Vervat geen brief wil sturen naar minister Eiurlings om het standpunt te verhelderen: ,,Een discussie over de correctheid van communicatie-uitingen over de afspraken zal nu niet leiden tot een ander onderzoek. Wel bestaat het risico dat verdere vertraging optreedt," aldus de beantwoording.