GroenLinks Rotterdam investeert tientallen miljoenen euro's in onderwijs, werkgelegenheid en luchtkwaliteit. Dat blijkt uit de tegenbegroting die de fractie vandaag heeft gepresenteerd. Ook wil de partij de bezuinigingen van het stadsbestuur op buitenruimte, zorg en schuldhulpverlening ongedaan maken.

'Juist in economisch moeilijke tijden is het belangrijk om te investeren in Rotterdam en de Rotterdammers', zegt fractievoorzitter Arno Bonte. Hij hekelt de 'belastingcadeautjes' van het college van PvdA, VVD, CDA en D66. 'Door de verlaagde OZB, de halvering van de parkeertarieven en de afschaffing van de reclamebelasting, pakken de bezuinigingen extra groot uit. De voordeeltjes komen terecht bij mensen met hoge inkomens en dure huizen, terwijl de klappen terechtkomen bij mensen zonder baan die soms diep in de schulden zitten.'

De GroenLinks-fractie stelt in haar tegenbegroting voor om alle gemeentelijke parkeergarages te verkopen. De opbrengst van 400 miljoen wil de partij onder andere investeren in het opknappen van oude schoolgebouwen, het planten van 100.000 bomen en het ondertunnelen van de 's-Gravendijkwal.