Als het aan GroenLinks ligt komt er nog voor de zomer een fietsflat aan de noordzijde van het Centraal Station. Dat voorstel doet raadslid Arno Bonte. Reizigers die met de fiets naar het station komen moeten nu soms noodgedwongen illegaal parkeren buiten de rekken door een gebrek aan parkeerplekken.

GroenLinks krijgt de laatste tijd veel klachten van treinreizigers die hun fiets niet kunnen parkeren aan de noordzijde van het Centraal Station. De capaciteit op de piekuren is ondanks recente uitbreiding nog steeds onvoldoende, waardoor fietsers genoodzaakt zijn om de fiets te parkeren aan een paal of gewoon los in de openbare ruimte. De gemeente Rotterdam knipt fietsen die niet in een rek staan één keer per week weg, meestal zonder waarschuwing en zonder dat een deugdelijk alternatief bestaat voor het juist stallen van de fiets.

GroenLinks wil een flinke klapper maken en met een fietsflat van meerdere verdiepingen het aantal parkeerplekken minimaal verdubbelen. Dat is hard nodig, want de groei van het aantal mensen dat met de fiets naar het station gaat zet naar verwachting de komende jaren stevig door. ,,Reden genoeg om niet een paar klemmen erbij te zetten, maar het meteen goed aan te pakken”, zegt raadslid Arno Bonte. ,,De gemeente zou mensen die met de fiets gaan tenminste moeten belonen met voldoende gratis stallingmogelijkheden, in plaats van bruut fietsen weg te knippen die noodgedwongen verkeerd geparkeerd staan.”