GroenLinks wil dat het programma FunX City Rotterdam blijft bestaan. Vandaag maakte FunX Rotterdam bekend dat ze per direct stoppen met de uitzending van dit populaire programma omdat de gemeente niet akkoord gaat met een overbruggingsfinanciering tot eind van dit jaar. Fractievoorzitter Judith Bokhove heeft hierover een debat aangevraagd in de gemeenteraad en roept luisteraars op aan het kendoe-college te laten weten dat ze het programma niet kwijt willen.

Een jaar geleden heeft FunX Rotterdam in samenwerking met de gemeente het initiatief genomen voor het programma FunX City Rotterdam. Hierin wordt aandacht besteed aan een aantal belangrijke onderwerpen zoals werk, onderwijs en zorg.  Zo hebben ze afgelopen weken bijvoorbeeld aandacht besteed aan gedwongen huwelijken, de Rotterdam Pride en de verkiezing van de politicus van het jaar.

Bokhove vind het ‘eeuwig zonde’ dat er nu met het programma gestopt wordt omdat de gemeente in FunX het niet eens zijn geworden over de financiering. ‘FunX is het best beluisterde station onder Rotterdamse jongeren, een doelgroep die wij als gemeente zelf maar moeilijk weten te bereiken. Bovendien weten ze moeilijke onderwerpen zoals bijvoorbeeld pesten en huwelijksdwang bespreekbaar te maken. Zo’n programma moet je koesteren in plaats van beëindigen!’