GroenLinks in de Rotterdamse gemeenteraad verzoekt het College van B&W de Groene Vierdaagse alsnog financieel te steunen. Raadslid Arno Bonte heeft daar vandaag in schriftelijke vragen op aangedrongen.

De Groene Vierdaagse is een initiatief van het Rotterdams Milieucentrum en het NIVON. Op vier zondagen in september worden vier routes van elk ongeveer 26 kilometer bewandeld. Doel is om de deelnemers lekker te laten bewegen en van de regionale natuur en cultuur te laten genieten. Het evenement wordt reeds gesteund door een aantal omringende gemeenten en deelgemeenten. De organisatie heeft echter nog een tekort op de begroting waarvoor steun van de gemeente Rotterdam is gevraagd.

Volgens Bonte past de Groene Vierdaagse heel goed in de doelstellingen van het nieuwe college. "Dit evenement kan een nieuwe attractie voor Rotterdam worden voor jong en oud, autochtoon en allochtoon. Het is goed voor de gezondheid en het milieubewustzijn en bevordert bovendien de integratie." Hij hoopt dat het college zijn voorstel over zal nemen.