GroenLinks houdt haar landelijke verkiezingsavond deze keer in Rotterdam. Op de avond van de Tweede Kamerverkiezingen komt lijsttrekker Jolande Sap samen met andere kopstukken van de partij naar het Nieuw Rotterdams Café aan de Witte de Withstraat om een feestje te vieren.

Naar verwachting komen honderden actieve GroenLinksers en sympathisanten naar Rotterdam om samen de uitslagenavond te volgen en de gekozen Kamerleden toe te juichen. Sap zal aan het einde van de avond een toespraak houden en terugblikken op de verkiezingsuitslag.

Het is de eerste keer dat GroenLinks de landelijke verkiezingsavond in Rotterdam houdt. ‘De locatie in Rotterdam is ideaal voor ons. NRC is een hip gezellig café in een bruisende straat, in een grote levendige havenstad’, zegt campagneleider Jesse Klaver. ‘Er is bovendien geen stad in Nederland waar onze ideeën over een socialer en duurzaam Nederland zo zichtbaar de bewoners aanspreken en vooruit helpen.’

De Rotterdamse GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte is verheugd dat de campagnekaravaan van GroenLinks op woensdagavond 12 september in Rotterdam neerstrijkt. ‘Onze Tweede Kamerleden komen gelukkig vaak naar Rotterdam om hun licht op te steken en met bewoners en ondernemers te praten over goede ideeën voor een groener en socialer Nederland. Maar op 12 september gaan we er natuurlijk vooral een gezellige avond van maken. Dat is aan onze afdeling wel toevertrouwd.