GroenLinks gaat zich samen met PvdA, SP, maatschappelijke organisaties en inwoners van Rotterdam in de Alliantie voor Solidariteit verzetten tegen de asociale kabinetsplannen. De nieuwe koepelorganisatie gaat onder meer protestbijeenkomsten organiseren en het verzet bundelen.

GroenLinks-raadslid Nourdin el Ouali vindt het zeer belangrijk dat mensen zich uitspreken tegen asociale maatregelen. ‘De bezuinigingsdrift treft sommige mensen vijfdubbel. Denk aan bezuinigingen op de bijstand, op de bijzondere bijstand, op de huurtoeslag, de zorgverzekeringen en op het geld om kwetsbare wijken te renoveren. Het kabinetsbeleid treft mensen aan de onderkant snoeihard, maar bijvoorbeeld ook cultuurliefhebbers zijn de klos. Om het tij te keren hebben we elkaar nodig.’

De nieuwe alliantie is een samenwerking van kunstenaars, vakbonden, politieke partijen (SP, PvdA, GL), kerkelijke organisaties, onderwijs- en migrantenorganisaties, mensen uit sociale bewegingen en belangenbehartigers van patiënten, mensen met een beperking en mensen die dakloos zijn of dreigen te worden. In totaal zijn 29 organisaties aangesloten. De alliantie heeft een manifest dat te lezen is op www.alliantievoorsolidariteit.nl.

Kom op zaterdag 17 september naar de solidariteitsbijeenkomst in Rotterdam.