GroenLinks doet zeker in negen deelgemeenten mee met de verkiezingen op 3 maart 2010. De leden van de partij hebben zaterdag op het najaarscongres de kandidatenlijsten en het verkiezingsprogramma vastgesteld.

GroenLinks is verkiesbaar in Centrum, Charlois, Delfshaven, Feijenoord, Kralingen-Crooswijk, Hillegersberg-Schiebroek, Noord, Overschie en in IJsselmonde. Over de kandidatenlijst in Prins-Alexander besluit de partij op de ledenvergadering van 8 december. De leden hebben zaterdag ook de stedelijke lijst vastgesteld. Raadslid Arno Bonte is gekozen tot lijsttrekker. Bij de eerste vier plekken op de Rotterdamse lijst staan twee veelbelovende nieuwe talenten; Nourdin el Ouali en Judith Bokhove. De stedelijke lijst telt in totaal dertig kandidaten. Wethouder Rik Grashoff is lijstduwer.

Opmerkelijk is de overstap van de voormalige fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam in Overschie, naar GroenLinks. Colette van Hemmen staat op de tweede plek en maakt daardoor grote kans op een nieuwe zetel in Overschie. Van Hemmen voelde zich niet thuis bij Leefbaar Rotterdam en verliet die partij in januari dit jaar. ,,De negatieve stijl stond mij niet aan", zegt ze. ,,Ik ben begonnen bij Leefbaar Rotterdam vanuit de gedachte 'de maatschappij, dat ben je zelf'. Daarna kwam ik als fractievoorzitter van binnenuit met politiek in aanraking en merkte ik dat GroenLinks eigenlijk veel beter bij me paste. De maatschappelijke betrokkenheid van GroenLinks is veel groter," aldus Van Hemmen.

De leden hebben zaterdag ook het verkiezingsprogramma 'Naar een groene en sociale wereldstad' vastgesteld. Daarin doet de partij 120 voorstellen voor de komende raadsperiode. Lijsttrekker Arno Bonte is blij met het enthousiasme in de partij. ,,We hebben enorm gemotiveerde kandidaten en een verkiezingsprogramma vol wervelende ideeën om Rotterdam groener, socialer en leuker te maken. Wat mij betreft gaan we niet twinitg of vijftig procent winnen bij de verkiezingen op 3 maart, maar gaan we het zetelaantal in de deelraden en in de gemeenteraad zeker verdubbelen."

Lees ook:

GroenLinks doet 120 voorstellen voor een betere wereldstad

Nieuw talent op verkiesbare plekken GroenLinks