Als er nu verkiezingen zouden zijn krijgt GroenLinks twee zetels in de gemeenteraad van Rotterdam. Dat blijkt uit een peiling van de krant Metro onder de leden van haar eigen opiniepanel. In maart dit jaar scoorde GroenLinks nog één zetel. ,,Hoewel het panel niet representatief lijkt te zijn, zit er duidelijk een stijgende lijn in", zegt lijsttrekker Arno Bonte.

Ten opzichte van de raadsverkiezingen in 2006 haalt GroenLinks in de peiling van Metro een procentpunt winst, van 4,4 procent naar 5,4 procent. In vergelijking met de Metro-peiling in maart dit jaar verdubbelt GroenLinks het aantal zetels naar twee.

Lijsttrekker Arno Bonte is tevreden met de uitslag: ,,Het is een opsteker dat we onder de lezers van Metro in ruim een half jaar tijd zijn verdubbeld in populariteit. We zitten bij Metro zelfs al tegen een derde zetel aan. Als we bij de bredere groep kiezers net zo in de lift zitten, kunnen we bij de raadsverkiezingen op 3 maart minimaal uitkomen op een feitelijke verdubbeling van twee naar vier zetels."

De PvdA doet het in de Metro-peiling niet goed. De sociaal-democraten verliezen acht zetels en komen uit op tien. Leefbaar Rotterdam wint twee zetels en stijgt naar 16 stoelen. D66, VVD en ChristenUnie winnen ieder één zetel. De SP krijgt er twee zetels bij en nieuwkomer Trots op Rotterdam komt in de Rotterdamse raad met één zetel. GroenLinks en het CDA blijven beiden gelijk ten opzichte van het huidige zetelaantal en komen op twee respectievelijk drie zetels.

klik hier voor de Metro-peiling.