Met een feestelijke bijeenkomst op de Rijnhavenbrug trapt GroenLinks zondag in Rotterdam de verkiezingscampagne af voor de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september. Op de brug schenkt GroenLinks onder meer rosé. Ook spreken Tweede Kamerlid Rik Grashoff en fractievoorzitter Arno Bonte de campagnevrijwilligers toe.

De Rijnhavenbrug is begin dit jaar geopend en verbindt de Wilhelminapier met Katendrecht. Op beide oevers geldt een verbod op het drinken van alcohol, maar omdat de brug nieuwer is dan het droogleggingsbesluit, geldt het verbod daar niet. GroenLinks verzet zich al jaren tegen de drooglegging van Rotterdamse parken en straten. 'We maken gebruik van deze betuttelvrije zone om de verkiezingscampagne feestelijk te openen', verklaart Bonte de keuze van de locatie. 'Als het aan GroenLinks ligt wordt heel Rotterdam en ook de rest van Nederland vrij van betutteling.'

De GroenLinks-campagne in Rotterdam is groter dan ooit. De partij heeft bijna tweehonderd campagnevrijwilligers op de been. Ze gaan in de komende drie weken 100.000 woningen langs. Ook organiseert de partij op 2 september een feestelijke picknick in het Vroesenpark, flyert de partij bij stations en komen regelmatig Tweede Kamerleden langs voor ludieke acties en optredens.

De campagneaftrap start zondag 19 augustus om half twee. De bijeenkomst is op de openbare brug en dus ook vrij toegankelijk voor Rotterdammers die GroenLinks-kandidaat Rik Grashoff willen ontmoeten. Grashoff was tot twee jaar geleden wethouder in Rotterdam en staat op plek zes van de kandidatenlijst van GroenLinks.