GroenLinks heeft vandaag het huurcontract getekend voor een nieuw partijpand aan de Oostzeedijk Beneden. Het voormalige gebouw van Circus Rotjeknor wordt de uitvalsbasis tijdens de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen (19 maart) en de verkiezingen voor het Europees parlement (22 mei).

De huur van het pand is tijdelijk. Net als bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 worden alle acties van GroenLinks Rotterdam gecoördineerd vanuit het eigen onderkomen. 'We zijn enorm blij met ons honk', zegt campagneleider Peter Jan de Werk. 'Het pand dient niet alleen als opslag voor verkiezingsmateriaal, maar is straks ook veelvuldig geopend voor inwoners van de stad. Elke Rotterdammer kan langskomen voor een kop koffie of om vragen te stellen en ideeën neer te leggen.'

De officiële opening is op 10 januari, voorafgaande aan de Nieuwjaarsborrel. GroenLinks-leider Bram van Ojik komt al een dag eerder langs om de bijzondere locatie te bekijken. Maar voordat het zover is, klussen van 27 tot en met 29 december vele vrijwilligers in het nieuwe onderkomen. 'Daar kunnen we nog mensen voor gebruiken', zegt De Werk. 'We zoeken nog vervoerders, schilders en schoonmakers.' Geïnteresseerden kunnen zich via deze link opgeven of mailen met pj.dewerk@groenlinksrotterdam.nl.