Stichting Arosa mag een opvanghuis beginnen in de Rochussenstraat. Dat vindt GroenLinks. Fractievoorzitter Anneke Verwijs vindt de protesten van bewoners tegen de komst van het opvanghuis onterecht.

Arosa is gespecialiseerd in de opvang van vrouwen en tieners die slachtoffer zijn van huiselijk geweld en tijdelijk onderdak nodig hebben. De stichting beheert zo’n honderd kamers in acht opvanghuizen. Tientallen vrouwen staan op een wachtlijst. De nieuwe locatie aan de Rochussenstraat zou lucht moeten bieden. Het huurcontract is al getekend, maar bewoners verzetten zich tegen de komst van het opvanghuis.

,,De protesten zijn onterecht”, zegt fractievoorzitter Anneke Verwijs. ,,Op de plekken waar Arosa huizen heeft is nergens sprake van overlast. Het gaat niet om een moeilijke doelgroep. De bewoners hebben koudwatervrees en wij zijn er van overtuigd dat de protesten zullen verstommen als het opvanghuis er eenmaal zit.”

Groenlinks vindt wel dat de communicatie met bewoners beter moet. ,,De bewoners zijn in eerste instantie slecht geïnformeerd. Officieel is dat prima, omdat het huis binnen de plannen voor het gebied past en er geen sprake is van overlastgevend gebruik, maar het was wel slim geweest om de bewoners te betrekken. Dat moet echt beter de volgende keer.”