GroenLinks is in acht grote steden de petitie Fietspad Scootervrij gestart. Inwoners van Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Arnhem, Haarlem en Leiden kunnen op de website fietspadscootervrij.nl hun handtekening zetten voor een veilig fietspad.

Volgens GroenLinks maken scooters fietspaden onveilig en ongezond. 'Scooters op het fietspad zijn één van de grootste ergernissen van fietsers', zegt fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks Rotterdam. 'Scooters zijn de grootste veroorzakers van ongelukken op het fietspad en zorgen dat fietsers schadelijke stoffen inademen.'
 
GroenLinks dringt al langer aan op scootervrije fietspaden. Begin december 2013 luidde de wethouders van de G4 de noodklok bij minister Schultz. Zij vroegen om meer middelen om de overlast van snorscooters aan te pakken. Minister Schultz van Haegen heeft de Amsterdamse GroenLinks-wethouder Maarten van Poelgeest toegezegd het voor gemeenten mogelijk te willen maken om scooters van het fietspad te weren. Dat betekent dat scooterrijders dan met een helm op de rijweg moeten rijden.

Teken hier de petitie.