GroenLinks vindt dat wethouder Dominic Schrijer een 'verkeerd signaal' afgeeft door te stellen dat SUV's en andere benzineslurpende auto's van harte welkom zijn in Rotterdam. Zijn uitspraak doorkruist de milieuambities van Rotterdam.

Raadslid Arno Bonte vindt dat Rotterdam terreinwagens juist aan banden moet leggen. 'SUV's zijn twee keer vervuilender en zes keer gevaarlijker dan gewone auto's.' Wethouder Schrijer van Sociale Zaken, Werk en Grotestedenbeleid deed zijn uitspraken vandaag in het dagblad Metro. Volgens Bonte zijn de uitspraken 'regelrecht in strijd met het collegebeleid' en kan wethouder Schrijer zich beter beperken tot zaken waar hij wèl verstand van heeft. 'We willen Rotterdam op de kaart zetten als voorvechter op het gebied van klimaatbeleid en als aantrekkelijke woonstad. Door met terreinwagens over de Coolsingel te gaan scheuren breng je die ambitie geen stap dichterbij.'

GroenLinks vindt het juist de hoogste tijd om maatregelen te treffen om vervuilende auto's uit het stadscentrum te weren. Bonte zal nog voor de zomer een voorstel doen om te gaan differentiëren met parkeertarieven. Schone auto's betalen dan een lager parkeertarief en vervuilende auto's een hoog tarief.