Judith Bokhove

GroenLinks Rotterdam op de bres voor buurthuis De Brink

In Vreewijk werd op 2 januari Huis van de Wijk De Brink gesloten. GroenLinks vindt dat De Brink behouden moet blijven voor de bewoners en stelt vragen aan de wethouder.

Fractievoorzitter Judith Bokhove: ‘Onbegrijpelijk dat Het Huis van de Wijk De Brink plotseling is gesloten en dat de bewoners nu geen toegang meer hebben tot allerlei voorzieningen, zoals een dagopvang voor ouderen, zumba- en yogalessen en 3 keer per week een maaltijd. Het buurthuis vervult echt een onmisbare sociale functie in de wijk.’

De nieuwe eigenaar van het pand heeft het buurthuis compleet onverwacht en zonder vooraankondiging gesloten. De brandveiligheid bleek niet in orde en de eigenaar heeft de huur met 50 procent drastisch omhooggeschroefd. Deze huurverhoging kan de welzijnsorganisatie die het pand beheert niet betalen.

GroenLinks wil van de wethouder weten of het buurthuis alsnog geopend kan worden. Judith Bokhove: ‘De buurt heeft veel behoefte aan alle activiteiten die in De Brink worden georganiseerd. De activiteiten moeten zo snel mogelijk weer door kunnen gaan in het vertrouwde gebouw De Brink.’

Ook zijn vragen gesteld over de verkoop pand door Havensteder, de brandveiligheid en de eerdere investeringen die zijn gedaan door de gemeente.