GroenLinks Rotterdam kiest team voor verandering

Het ledencongres van GroenLinks Rotterdam heeft vandaag het 'team voor verandering' gekozen, de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De lijst van 50 GroenLinksers wordt aangevoerd door fractievoorzitter Judith Bokhove.

Bokhove is trots op de lijst die volgens haar voor de noodzakelijke verandering gaat zorgen. 'We zetten in op een groei naar zes zetels. Deze lijst blaakt van energie en elan. Samen gaan we zorgen voor een eerlijk, groen en open Rotterdam.'

Op plek 2 van de lijst staat fractiemedewerker Lies Roest. Zij heeft zich de afgelopen jaren al warmgelopen als GroenLinks-vertegenwoordiger in de gemeenteraadscommissie over werk & inkomen en participatie. Op plek 3 staat beleidsadviseur maatschappelijke ontwikkeling Stephan Leewis, die ruime ervaring heeft opgedaan als GroenLinks-vertegenwoordiger in de gebiedscommissie Delfshaven. Op plek 4 kozen de leden universitair docent Jeroen Postma, die als afdelingsvoorzitter heeft bijgedragen aan het professionaliseren van de afdelingsorganisatie.

Plekken 5 en 6 worden ingenomen door stedenbouwkundige Astrid Kockelkoren en docent in het speciaal onderwijs Jimmy Smet. Beiden hebben zich in de afgelopen 4 jaar bewezen als GroenLinks-vertegenwoordiger in de gebiedscommissie Delfshaven en in de gemeenteraadscommissie voor zorg, onderwijs & cultuur.

Lijstduwer is huidig raadslid Arno Bonte, die na 12 jaar afscheid neemt van de gemeenteraad. Hij is erg te spreken over de nieuwe lijst. 'Ik had geen betere opvolgers kunnen wensen. Hier staat een ijzersterk team dat het voortouw gaat nemen in het veranderen van de Rotterdamse politiek.'