GroenLinks, PvdA en CDA in de deelgemeente Feijenoord zijn met elkaar in gesprek over een coalitie. De drie partijen besluiten naar verwachting komende week of zij definitief met elkaar het bestuur willen vormen. ,,We neigen naar deelname, maar we moeten eerst nog een aantal punten op de i zetten", aldus GroenLinks-fractievoorzitter Jimmy Smet.

De coalitievorming in Feijenoord heeft veel tijd in beslag genomen, omdat lange tijd onduidelijk bleef welke partijen deel zouden uitmaken van de finale coalitiebesprekingen. GroenLinks verdubbelde bij de gemeenteraadsverkiezingen het aantal zetels tot twee en wilde het liefst samen met winnaar D66 en met het CDA en de PvdA in een coalitie. Die poging is deze week gestrand. GroenLinks, PvdA en CDA gaan nu met elkaar verder praten. Zij hebben samen 14 van de 25 zetels.

'Donderdag hebben we in de fractievergadering besproken dat we met de PvdA en het CDA in gesprek willen om te kijken of wij een coalitie willen en kunnen gaan vormen in Feijenoord', zegt Jimmy Smet. 'We neigen naar deelname maar willen eerst een stevig gesprek om een en ander duidelijk te krijgen voordat we echt ja kunnen zeggen.'

Groenlinks heeft een extra ALV uitgeschreven om het eventuele akkoord te bespreken.