GroenLinks pleit voor Toegankelijkheidsambassadeur

GroenLinks wil dat er een Toegankelijkheidsambassadeur komt in Rotterdam. Deze ambassadeur krijgt een vaste rol bij bouw- en infrastructuurprojecten waarbij advies wordt gegeven over toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

GroenLinks-raadslid Astrid Kockelkoren: ‘We hebben in Rotterdam een enorme ambitie op het gebied van bouwen, verkeer en infrastructuur. Wat ons betreft worden duurzaamheid en toegankelijkheid vaste uitgangspunten voor nieuwe projecten. Een Toegankelijkheidsambassadeur zal ervoor zorgen dat het belang van mensen met een beperking op ieders vizier blijft. Want zij hebben het recht om zelfstandig te wonen, naar school te gaan, het openbaar vervoer te gebruiken en te werken.’

Ook horecagelegenheden en openbare voorzieningen zijn nu vaak niet goed bereikbaar voor mensen met een beperking. Samen met GroenLinks-gebiedscommissielid Bülent Ünlü vindt Kockelkoren het belangrijk dit onderwerp hoger op de agenda te zetten bij de ontwikkeling van de stad de komende periode.